33 km mélységben

2017.09.08. 07:37

Erős földrengés volt Mexikó déli részénél

A 8-as erősségű földrengést csütörtök este észlelték Mexikó déli részénél, a Csendes-óceánban. A földmozgás következtében a fővárosban is megrázkódtak az épületek, a lakosok ijedtükben kifutottak az utcára – jelentették hírügynökségek.

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a rengés középpontja 123 kilométerrel délnyugatra volt a tengerparti Pijijiapan várostól, 33 kilométeres mélységben.

A Csendes-óceáni Cunamijelző Központ közölte: elképzelhető, hogy nagy területre kiterjedő veszélyes cunamiriadót fognak elrendelni.

Cunamiriadót rendelt el Mexikó csendes-óceáni partvidékére a Csendes-óceáni Cunamijelző Központ a földrengés után.

A központ szerint 70 centiméter magas víztömeg érkezése várható a partoknál a normál tengerszinthez képest.

A déli Chiapas szövetségi állam kormányzója bejelentette, hogy a földrengésnek legkevesebb három halálos áldozata van az államban, amelyhez a legközelebb volt a rengés középpontja a Csendes-óceánban. Manuel Valesco egy tévének nyilatkozva elmondta, hogy az esetek San Cristóbal de las Casas városban történtek. A rengés sok lakóház mellett megrongált több iskolát és kórházat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában