Antifa

2017.08.19. 10:08

Erősödnek a szélsőbaloldali csoportok az Egyesült Államokban

A Charlottesville-i események kapcsán a a The Daily Signal című konzervatív hírportál egy friss elemzésében a a magát Antifasiszta Akciónak (röviden: Antifa) nevező, erősödő és egyre erőszakosabb baloldali mozgalmakat vette górcső alá.

A történtekre utalva a portál azt írja: mivel az igazságügyi minisztérium által indított nyomozás még nem ért véget, nem lehet tudni, hogy hányan tartoznak az Antifa-csoportokhoz és azt sem lehet tudni, hányan verekedtek Charlottesville-ben. A honlapra mindenesetre feltettek egy videót, amely azt mutatja, hogy a baloldali ellentüntetők az őket filmező riporterekkel agresszívan viselkedtek, s a The Daily Signal idézi az egyik hírlapi jelentést is, amely arról számol be, hogy a rendőrség letartóztatott egy ellentüntetőt, aki megvert egy riporternőt.

Az Antifa, amelynek nincs összefogott, központosított struktúrája, már korábban, június 4-én is összetűzött az oregoni Portland városában Donald Trump támogatóival.

Az Antifa-hívek többnyire a közösségi médiában kommunikálnak, s leggyakrabban a szólásszabadság nevében akarnak elhallgattatni nekik nem tetsző véleményeket – szögezi le a Heritage Alapítvány hírportálja.

A The Daily Signal szerint a csoport finanszírozása is ugyanolyan homályos, mint az hogy kik a vezetői. Az biztos, hogy a Soros Györgyhöz köthető Alliance for Global Justice (Szövetség a Globális Igazságosságért) nevű szervezet pénzügyi támogatást nyújt nekik – szögezi le a hírportál.

Arthur Milikh, a Heritage Alapítvány egyik kutatója szerint miután a baloldal a választásokon kikapott, úgy döntött, hogy megpróbálja a közvélemény befolyásolásával megőrizni a hatalmát. Ehhez két módszert alkalmaz: egyrészt vádaskodik, másrészt jól szervezett és finanszírozott protestálókat állít csatarendbe, akik a Trump-kampány és Oroszország összejátszásának napirenden tartásával próbálják meg a közvéleményt az elnök ellen fordítani, s aláásni a legitimitását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában