ki hibázott?

2018.08.01. 10:20

Faképnél hagy a fapados: 15 utasa nélkül szállt fel a gép

Az utasok között volt egy fiatal fiú is, aki beállt a poggyászleadó sorba, ám ott sokáig kellett várakoznia, ezért lekéste a járatot.

Budapesten hagyott 15 embert az egyik fapados légitársaság, akik Barcelonába indultak volna. Az egyik utas édesanyja a TV2 Tények című műsorának elmesélte, hogy 22 éves fia beállt a poggyászleadó sorba, de ott nem foglalkoztak vele, háromnegyed órát kellett várakoznia, ezért lekéste a járatot.

A fiú elmondása szerint szóltak a személyzetnek, hogy szeretnének a 6:15-ös járatra fölszállni. Azt a választ kapták, hogy megkérdezik a külső kaput a dologról, ám végül az utasok semmiféle információt nem kaptak.

A fiatal férfi szerint egy négyfős család is ottrekedt Ferihegyen, egy kínai férfit pedig, akinek aznap járt le a vízuma, annyira felidegesített az eset, hogy rendőrt kellett hívni.

A fiúnak a helyszínen új repülőjegyet kellett vennie 34.000 forintért.

Az illetékes légitársaság a TV2 megkeresésére azt mondta: a lehető legkésőbbi időpontban zárták be a kapukat.

Egy repülőjárat-késésekkel foglalkozó cég jogásza pedig azt nyilatkozta a műsorban, hogy nem valószínű, hogy kapnak kártérítést az utasok, hiszen a biztonsági vonalon belülre még be sem jutottak. Hozzátette: fontos, hogy az utasok időben kiérjenek a reptérre. a repjegyek beszállási oldalán rajta van, hogy hány órával hamarabb kell kiérni.

A fiú és édesanyja panaszt tettek az eset miatt.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Pexels

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában