vádemelés

2021.03.08. 22:25

Felfüggesztett fogházat kérnek arra a sofőrre, aki miatt meghalt Koncz Ferenc fideszes képviselő

Vádat emelt az ügyészség az ellen a sofőr ellen, aki tavaly nyáron autójával akart megfordulni, amikor összeütközött Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselővel, aki a helyszínen meghalt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A halálos balesetet egy 44 éves nő okozta, Bekecsen. Figyelmetlenül akart megfordulni a kocsijával, amikor egy motoros nekiment. A motoros, Koncz Ferenc, belehalt a sérüléseibe – írja a boon.hu.

A Miskolci Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott 2020. július hónap elején, a reggeli órákban, Bekecs belterületén közlekedett személygépkocsival, vele szemben ellentétes irányban haladt a fideszes képviselő motorkerékpárral.

A vádlott mögött egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi is közlekedett. A vádlott meg akart fordulni, így miután elment mellette a kocsi és a teherautó, balra kormányozva felhajtott az útra annak ellenére, hogy egy arra közlekedő kamion teljes egészében kitakarta a szembejövő forgalmat. Így a vádlott nem győződött meg a kanyarodás előtt, hogy akadályozza-e a motoros közlekedését.

Az ügyészség szerint Koncz Ferenc ugyan észrevette a kanyarodó autót, de már túl közel volt hozzá. Hiába vészfékezett, nem tudott megállni, jobbra borulva, csúszva nekiment az autónak.

A fideszes politikus olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen, az orvosi ellátás közben meghalt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott és eltiltanák a közúti járművezetéstől is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában