bűnügy

2018.03.21. 11:42

Felrobbantotta magát a texasi robbantássorozat gyanúsítottja

Március másodika óta négy csomagbomba robbant Austinban.

Felrobbantotta magát és meghalt az egyesült államokbeli Texasban elkövetett robbantássorozat fő gyanúsítottja, miközben a hatóságok megpróbálták őrizetbe venni – közölte szerdán Brian Manley, Austin rendőrfőkapitánya.

Március 2. óta négy csomagbomba robbant fel Texas állam fővárosában, Austinban. A detonációkban két ember meghalt és négyen megsebesültek. Egy ötödik robbanószerkezet a texasi San Antonio közelében lépett működésbe kedden a FedEx csomagküldő vállalat elosztóközpontjának közelében.

Az austini rendőrfőkapitány sajtótájékoztatóján elmondta: a hatóságok az utóbbi 24 órában azonosították a robbantássorozat gyanúsítottját – egy 24 éves férfit -, és kiderítették, hogy egy hotelben tartózkodik Austin külvárosában. Szerdán kora reggel akarták őrizetbe venni, de a férfi működésbe hozott egy robbanószerkezetet az autójában, és a detonációban életét vesztette.

Manley hozzátette: egyelőre nem tudják, mi volt a férfi indítéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában