Ország-világ

2021.01.20. 17:48

Fény derülhet a Hunyadi-család származására (videó)

Fény derülhet a Hunyadi-család származására; Corvin János horvátországi sírjának feltárásával Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak – erről beszélt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

Hunyadi János szobra az 1456-os nándorfehérvári csata évfordulóján, a nándorfehérvári diadal emléknapja alkalmából tartott koszorúzáson a budai Várnál 2020. július 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Magyarságkutató Intézet feltárása nyomán archeogenetikai vizsgálatnak vethetők alá Hunyadi Mátyás természetes fiának, Corvin Jánosnak a földi maradványai és meghatározható lesz egy, csak férfiak között öröklődő génszakasza. Ezután már nem csak a család eredetét övező kérdésekre adható választ, de beazonosíthatóvá válhatnak a székesfehérvári királysírban lévő csontok között Mátyás király maradványai mondta Kásler Miklós.

Így a magyar történelem egyik legnagyobb uralkodóját el lehet temetni, végre méltó nyughelyre találhat, és ott egy nemzeti kegyhely jöhet létre tett hozzá a miniszter.

Borítókép: Hunyadi János szobra az 1456-os nándorfehérvári csata évfordulóján, a nándorfehérvári diadal emléknapja alkalmából tartott koszorúzáson a budai Várnál 2020. július 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában