Ország-világ

2021.06.09. 11:34

Ferenc pápa találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal

Ferenc pápa a tervek szerint találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel szeptemberi egynapos magyarországi látogatásán – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdán.

Pope Francis arrives to lead the last prayer of the global prayer marathon for the entire month of May, praying for the end to the pandemic, in the Vatican gardens on May 31, 2021. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Filippo Monteforte

Azt írták: Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra.

„A szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más magas rangú állami vezetőkkel.”

A püspöki konferencia sajnálatosnak tartja, hogy a pápa még szervezés alatt lévő magyarországi programjáról „hamis információk és téves értelmezések” jelentek meg a magyar és a nemzetközi médiumokban.

„Nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából”

– tudatták a közleményben.

Több magyar sajtóorgánumban az jelent meg, hogy Ferenc pápa nem akar találkozni a magyar állami vezetőkkel, lengyel sajtóértesülések szerint ennek hátterében a magyar kormány menekültpolitikája áll.

Ferenc pápa március 8-án Irakból Rómába tartó repülőútján közölte újságírókkal, hogy Magyarországra látogat, és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisén, az úgynevezett statio orbison.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában