megtartó identitás

2018.07.05. 15:31

Ficsak: a magyar családok tízezrei működtetik a nemzetet

A szervezet szerint, aki a többség jogait megkérdőjelezi abban, hogy megvédje és népszerűsítse a számára fontos értékeket, az magát a demokráciát kérdőjelezi meg.

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) szerint a magyar családok tízezrei működtetik, éltetik a nemzetet, bár nem vonulnak utcára azért, hogy nemi vagy nemzeti hovatartozásukat hangoztassák.

A Ficsak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, Közép-Európa a hagyományos nemzeti, vallási és nemi identitásokat tudatosan romboló és azok értékét folyamatosan támadó ideológiákkal szemben a közösséget és egyént megtartó identitások megvédéséről szól. Ez a meggyőződése a csendes többségnek a véleményterror megmondóembereivel szemben – tették hozzá.

Úgy fogalmaztak, a kisebbségek jogainak tiszteletben tartása mellett a többség jogait megkérdőjelezni abban, hogy megvédje és népszerűsítse a számára fontos értékeket, maga a demokrácia megkérdőjelezése.

A Fiatal Családosok Klubja továbbra is támogatja a többség véleményét képviselő és eredményes építkezést folytató családpolitikát, és ezúton is kifejezi elkötelezettségét a magyar családok, a gyermeket tervező és gyermekeket nevelő anyák és apák mellett – olvasható a közleményben.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a hagyományos családmodell képviseletéhez a társadalom minden tagjának joga van, ezért a leghatározottabban visszautasítják, hogy családanyákat, családapákat azért érjen fenyegetés és megbélyegzés, mert kiállnak a hagyományos családmodell, egy férfi és egy nő házassága mellett – hangsúlyozta a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában