álláspont

2020.12.07. 17:12

Fidesz: a baloldal most is Soros és a bevándorláspárti Brüsszel érdekét képviseli

A nagyobbik kormánypárt közleményében arra reagált, hogy a parlamenti ellenzéki frakciók felszólították Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne vétózza meg az Európai Unió költségvetését.

A baloldal most is Soros és a bevándorláspárti Brüsszel érdekét képviseli – közölte a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség hétfőn.

A Párbeszéd, a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP az után tartott online is közvetített budapesti sajtótájékoztatót hétfőn, hogy véget ért az Országgyűlés Európai Uniós Konzultációs Testületének ülése, amelyen a kormányfő és a parlamenti frakciók vezetői is részt vettek.

A Fidesz közleménye szerint „teljesen nyilvánvaló”, hogy

az uniós költségvetés körüli vita valójában arról szól, hogy Brüsszel azért akarja politikai feltételekhez kötni a tagállamoknak járó pénzek kifizetését, mert így akarja zsarolni azokat az országokat, amelyek nem telepítik be a migránsokat.

A brüsszeli bizottság a legújabb migrációs cselekvési tervében egyértelművé teszi, hogy végre akarja hajtani a „Soros-tervet”, 34 millió migránst akar még betelepíteni, és lakást, segélyt, szavazati jogot akar nekik adni – írták.

A Fidesz hozzátette: ezzel párhuzamosan a bevándorlást ellenző tagállamokat – mint Magyarország – egyszerűen pénzügyileg zsarolják, és csak azt az országot tekintik jogállamnak, amelyik beengedi a migránsokat.

„Az az ország, amely megvédi a határait a migrációtól és nemet mond a betelepítésre, Brüsszelben már nem minősülhet jogállamnak”

– olvasható a kommünikében.

„A magyar baloldal ebben a vitában sem a magyar emberek, hanem Soros és a bevándorláspárti Brüsszel érdekét képviseli, és ha hatalomra kerülnének, hazánkból is bevándorlóországot csinálnának” – zárta közleményét a Fidesz.

Miniszterelnökség: az ellenzék Brüsszel segítségével engedné be a migránsokat

Az ellenzék az uniós költségvetési vitában lehetőséget lát arra, hogy Brüsszel segítségével a magyar belpolitikában újranyissa a migráció kérdését, és bevándorlók befogadására kötelezze Magyarországot – kommentálta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

A parlamenti ellenzéki frakciók hétfőn felszólították Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne vétózza meg az Európai Unió költségvetését.

A miniszter ezt az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy értékelte: új „eszközt” talált a magyar ellenzék a hosszú ideje „vágyott” céljai elérésére: a határvédelem leépítésére, a kerítés felszámolására és a bevándorlók befogadására.

A Miniszterelnökség közleményében Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a magyar és az uniós pénzügyi érdekek védelme iránt, minden ezzel összefüggő uniós jogi garanciát támogat, de soha nem fogja elfogadni, hogy jogállamiság „álnéven” közös uniós bevándorláspolitikát kényszerítsenek Magyarországra.

„Tudjuk, hogy az ellenzék ezekben a kérdésekben mindig is Brüsszel oldalán állt, ezért semmilyen meglepetést nem okoz, hogy most újra lehetőséget látnak a magyar választópolgárok által több alkalommal elutasított politikájuk brüsszeli segédlettel történő érvényre juttatására” – tette hozzá a miniszter.

Gulyás Gergely kiemelte, a magyar kormány álláspontja világos: „igent mondunk a pénzügyi fegyelemre, az elszámoltathatóságra és a pénzügyi visszaélések tilalmára, de nemet mondunk az uniós migrációs és genderpolitikára”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában