Szegedi kassza

2017.08.15. 16:09

Fidesz: Botka László szólaljon meg, mit tud a parkolási botrányról!

A Fidesz arra szólította fel Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy mondja el, mit tud a szegedi parkolási botrányról.

A kormánypárt értékelése szerint a szocialista politikus lebukott, kiderült, hogy miközben arról prédikál, hogy „fizessenek a gazdagok”, ő maga visszaélt a hatalmával.

„A szegediekkel méregdrága parkolási díjakat fizettet, de ő maga több szocialista politikusnak, hozzátartozóinak, barátainak, teljesen ingyenes parkolást intézett el évekre Szegeden” – fejtették ki az MTI-hez eljuttatott közleményükben, megjegyezve: Botka László Szeged kasszájából fizette több szocialista politikus és a hozzá közel állók ingyenes, korlátlan parkolását.

A hírek szerint mintegy 300 ilyen jogosulatlan parkolási bérletet osztottak ki, a botrányban Botka László és közvetlen emberei is érintettek – írták. A Fidesz azt sürgeti, hogy szólaljon meg az MSZP politikusa és árulja el, milyen szerepe volt a botrányban. „Igaz a hír, hogy személyesen ő bólintott rá az ingyenes parkolók listájára? Igaz, hogy kenőpénzt is kapott?” – vetette fel a kormánypárt.

Korábban Szabó Bálint jogász beszélt arról szegedi sajtótájékoztatóján, hogy Botka László a hivatali helyzetével visszaélve, a város pénzéből helyi és megyei rendőri vezetőket korrumpálhatott, a városi rendőrkapitány és a megyei rendőrfőkapitány például bármikor ingyen parkolhatott személyes használatú autójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában