Ország-világ

2021.03.04. 15:48

Fidesz: elfogadhatatlan, hogy a baloldal falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának

Elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának – mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki videonyilatkozatában.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: „Gyurcsány Ferenc parancsba adta, hogy még a baloldali képviselőjelöltekkel szemben is olyan elvárásokat támasszanak, hogy Czeglédy indulhasson az előválasztásokon, ez az úgynevezett Czeglédy-klauzula”.

A kormánypárti politikus ismertetése szerint a baloldali jelöltekkel szemben támasztott mimimumkövetelmény az, hogy a jelölt ne álljon a büntetett előélethez fűződő hátrány hatálya alatt. „A Czeglédy-klauzula lehetővé teszi Czeglédy Csabának, hogy Szombathelyen képviselőjelöltként el tudjon indulni a választásokon” – jegyezte meg.

A politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal továbbra is falaz egy köztörvényes bűnözőnek, Czeglédy Csabának.

„Gyurcsányék az elmúlt években mindent megtettek, és arra játszottak, hogy a Czeglédyvel szemben indult büntetőeljárást megakasszák, megszüntessék” – jelentette ki, példaként említve, hogy ezért Czeglédy Csabát 2019-ben a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájára is feltették, így Czeglédy Csabának mentelmi joga lett és vele szemben megszünteték a büntetőeljárást.

Budai Gyula kiemelte: „a maffiabaloldal kijátszotta a törvényeket és ezért csak a héten tudott folytatódni a Czeglédy elleni büntetőeljárás a Kecskeméti Törvényszéken”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában