Győzelem!

2017.07.21. 08:24

Fogadták a Fehér Házban a robotépítő verseny magyar győzteseit

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata elnyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját kedden Washingtonban.

A csütörtöki látogatásról Donald Trump elnök lánya és tanácsadója, Ivanka Trump tett fel fotót Facebook-oldalára, gratulálva a győztes csapatnak „a nagyszerű munkához”. „Büszkék vagyunk rátok!” – tette hozzá az elnök lánya, aki a magyar diákok között pózol a fotón. A Fehér Házban tett látogatáson részt vett az amerikai és a csupa lányból álló afgán csapat is.

Az első alkalommal megrendezett kétnapos robotépítő versenyen 150 ország diákjai vettek részt. A budapesti diákok Európa színeiben versenyeztek, Magyarország képviseletében a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium csapata indult, ők a középmezőnyben végeztek.

A Fazekas RoboTeam tagjai Kurucz Márton, Molnár-Sáska Zsófia, Fey Mihály, Martinák Zalán, Umann Dávid és Hervay Bence voltak, a diákokat Karsai Zsuzsa és Koren Balázs készítette fel a versenyre.

A balatonalmádi csapatban Bikki Gergely, Bóka Ádám, Lami Szilvia, Ipkovich Ádám, Hujber Ákos, Gyimesi Norbert és Győri Csanád szerepelt, felkészítő tanáraik Kanyó Péter és Simon Orsolya voltak.

A verseny témája a tiszta víz, a vízgazdálkodás volt. A csapatoknak a szervezők által küldött alkatrészekből kellett felépíteniük és beprogramozniuk egy olyan robotot, amely eltávolítja az ivóvízben lévő szennyeződéseket. A robotoknak egy tesztpályán a tiszta vizet jelképező kék és a szennyeződéseket jelképező sárga golyók közül a sárgákat kellett kiválogatniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában