együttműködés

2020.09.15. 14:27

Fülöp Attila: a gyermekvédelem nem a sajnálatról szól

A gyermekvédelem jelentőségéről szólt az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Miskolcon, a Stílusos Vidéki Éttermiség (Svét) Egyesület gyermekvédelmi mentorprogramjának sajtótájékoztatóján.

Miskolc, 2020. szeptember 15. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ beszél, mellette Fülöp Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelõs államtitkára a Stílusos Vidéki Éttermiség (Svét) Egyesület gyermekvédelmi mentorprogramjának sajtótájékoztatóján Miskolcon 2020. szeptember 15-én. A mentorprogram célja, hogy a gyermekvédelemben élõk mentorokon, képzésen és közösségi programokon keresztül ismerjék meg a hazai csúcsgasztronómiát. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Fülöp Attila azt mondta:

a gyermekvédelmi oltalom alatt álló 23 ezer gyerek több mint kétharmada él nevelőszülőknél, akiknek feladata nemcsak a gyerekek gondozása, hanem későbbi boldogulásuk segítése is.

A Svétről szólva azt hangsúlyozta: bíznak abban, hogy sok olyan gyerek lesz, akiknek az élete összekötődik a gasztronómiával. A kezdeményezés során – amely a Zip's Brewhouse miskolci vendéglátóhelyről indult ki és együttműködésével valósul meg – a gyerekek éttermekbe látogathatnak el, ahol megismerkedhetnek a gasztronómiával és a vendéglátással.

Az államtitkár kijelentette:

a gyermekvédelem soha nem a sajnálatról szól, hanem munkáról és együttműködésről.

Csak akkor sikerülhet a gyermekvédelmi szakemberek munkája, ha a társadalom azt befogadja, elfogadja, a kormány ezért indította el a Befogadlak programot.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a sajtótájékoztatón elmondta: a kormánynak fontos a családok támogatása, a gyermekvédelem; 2010-től a családoknak juttatott támogatás két és félszeresére nőtt. Az országban sajnos több tízezer gyermek él biztos családi háttér nélkül, az ő érdekükben döntött a nevelőszülői rendszer megerősítéséről a kormány.

Kiemelte: 2014-től a nevelőszülői jogviszony is foglalkoztatási jogviszonynak minősül.

A két évnél kisebb gyermekeket gondozó nevelőszülők idén januártól nevelőszülői gyedet is igénybe tudnak venni,

folyamatosan nő és 5800-ra emelkedett a nevelőszülők száma Magyarországon.

A kormányszóvivő üdvözölte a Svét kezdeményezését, mint mondta: fontos, hogy a nevelőszülői hálózatból kikerülő fiatalok szakmához, biztos megélhetéshez jussanak.

A Svét gyermekvédelmi mentorprogramjának célja, hogy a gyermekvédelemben élők mentorokon, képzésen és közösségi programokon keresztül ismerjék meg a hazai csúcsgasztronómiát.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszél, mellette Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára a Stílusos Vidéki Éttermiség (Svét) Egyesület gyermekvédelmi mentorprogramjának sajtótájékoztatóján Miskolcon 2020. szeptember 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában