tragédia

2019.12.05. 09:31

Gázrobbanás miatt romba dőlt egy családi ház Lengyelországban

A Szilézia vajdaságbeli Szczyrk hegyi üdülőközpontban, a mentők eddig három felnőtt és két gyermek holttestét emelték ki a romok közül.

Gázrobbanás következtében romba dőlt egy családi ház szerda este a dél-lengyelországi, Szilézia vajdaságbeli Szczyrk hegyi üdülőközpontban, a mentők eddig három felnőtt és két gyermek holttestét emelték ki a romok közül.

A házban feltételezések szerint nyolcan tartózkodhattak a detonáció idején.

Jaroslaw Wieczorek sziléziai vajda közlése szerint több százan vesznek részt a mentőakcióban: tűzoltók, rendőrök, önkéntesek, egészségügyi dolgozók. Az éjszaka folyamán nehéz gépek használata nélkül, gyakorlatilag kézzel kutatták a romhalmazt.

A vajda reményét fejezte ki, hogy a többi keresett személy máshol tartózkodott a robbanás idején, vagy élve találják meg őket a romok között.

Jacek Kleszczewski vajdasági tűzoltóparancsnok csütörtök reggeli közlése szerint eddig a romok mintegy felét kutatták át. Egyelőre nem vethetnek be keresőkutyákat a romok egy részének magas hőmérséklete miatt.

A lengyel gázszolgáltató társaságnak (PSG) a robbanás körülményeit vizsgáló bizottsága csütörtöki közleményében azt írta: a katasztrófát legnagyobb valószínűséggel az okozta, hogy a házban végzett munkálatok során átfúrták a gázvezetéket.

Mateusz Morawiecki kormányfő a Twitteren arról tájékoztatott, hogy folyamatos kapcsolatban van a sziléziai vajdával, és a mentőakcióba minden rendelkezésre álló erőt bevetnek.

Hasonló értelemben nyilatkozott Twitter-bejegyzésében Andrzej Duda elnök is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában