Ország-világ

2021.06.25. 06:16

Geert Wilders elnézést kért a magyaroktól Rutte kijelentései miatt

„Ne törődjenek vele!” – üzente a holland Szabadságpárt vezetője.

Mint ismert, a liberális holland miniszterelnök a brüsszeli EU-csúcson egészen szélsőséges kijelentésekkel támadta Magyarországot – emlékeztet a Magyar Nemzet. Mark Rutte szerint hazánknak nincs keresnivalója az Európai Unióban, ha a kormány kitart a pedofiltörvény mellett. „Térdre kell kényszerítenünk őket” – mondta Magyarországról az ügy kapcsán.

A legnagyobb holland ellenzéki pártot, a Szabadságpártot (PVV) vezető Geert Wilders csütörtök este kiállt Magyarország mellett. A bevádorlásellenes politikus megosztotta Varga Judit igazságügyi miniszter egy bejegyzését a témában, majd úgy fogalmazott a Twitteren:

„Elnézésüket kérem a hasznos idióta Rutte miatt. Legyenek tisztában vele, hogy nem minden holland nevében beszél. Korábban hazudott a parlamentnek, óriási botrányoknak volt részese, s nem mellesleg felelős a tömeges iszlám bevándorlásért, ami ténylegesen az LMBT-közösséget ért erőszakot okozza. Ne törődjenek vele!”

- üzente hazánknak Geert Wilders.

A politikus pár órával korábban Mark Ruttének is címzett egy bejegyzést, amiben pedig azt írta: „Ugye az Európai Tanácsban majd elmondja a kollégáinak azt is, hogy az egy millió muszlimmal rendelkező, multikulturális Hollandiában a homoszexuálisok, valamint az LMBT-közösséghez tartozók sokkal kevésbé érezhetik biztonságban magukat, mint például Magyarországon, egy muszlim bevándorlók nélküli országban?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában