Jogállamiság

2020.11.28. 07:52

Georgi Markov: el a kezekkel Lengyelországtól és Magyarországtól!

Az Orbán Viktorról írt életrajzi könyv bolgár szerzője Angela Merkelnek címezte indulatos üzenetét.

Georgi Markov volt bolgár alkotmánybíró, a kormányzó GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) párt parlamenti képviselője, a hazánkban is megjelent Az Orbán-jelenség című könyv szerzője közösségi oldalán szenvedélyes hangú üzenetet küldött Angela Merkel német kancellárnak. A bejegyzést a legolvasottabb bolgár hírportál, a 24chasa.bg publikálta, de számos bolgár újságban is megjelent – írja a Magyar Nemzet.

Merkel asszony, emlékezzen 1989-re! El a kezekkel Lengyelországtól és Magyarországtól!

– kezdi bejegyzését Georgi Markov, aki a Magyar Nemzetnek tavaly májusban adott interjút.

– Le a kalappal Lengyelország és Magyarország előtt. Nem hajtottak fejet sem a szovjet harckocsik, sem a brüsszeli bürokraták előtt – írja Markov, majd Orbán Viktor miniszterelnök és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő csütörtöki találkozójára reagálva így folytatja: „Órákkal ezelőtt Lengyelország és Magyarország miniszterelnökei nem hajtottak fejet Brüsszel előtt, és a közös sajtótájékoztatón megerősítették vétójukat a neoliberális zsarolókkal szemben. A Lengyelországgal és Magyarországgal szembeni jogállamisági furkósbot kudarcot vall”. – Az euroinkvizícióra tett kísérlet – amiért ezek a népek keresztény konzervatív kormányokat választottak – kudarcot vallott – szögezte le a bolgár politikus, utalva Magyarország és Lengyelország vétójára az uniós költségvetéssel szemben, amely miatt számos bírálatot kapott a két ország kormánya. Budapest és Varsó ugyanis ellenzi, hogy az uniós források kifizetését egy jogállamisági feltételrendszer meglétéhez kötnék a jövőben.

– Micsoda cinizmus és aljasság az Európai Parlament és az Európai Bizottság részéről, és főleg járvány idején.

Éppen Lengyelország és Magyarország mutatnak példát jogállamiságból. Ebben a két országban nem fejeznek le iszlamisták rendőröket, papokat és tanárokat, nem erőszakolnak meg kiskorúakat, nem gyújtogatnak katedrálisokat, ellentétben Franciaországgal, Németországgal, Hollandiával, Ausztriával.

Lengyelország és Magyarország kormányai biztosítják a legfontosabb dolgot: állampolgáraik életét és egészségét. Megőrizték a hagyományos keresztény családot – tette hozzá vehemens nyilatkozatában Georgi Markov.

Az Európai Unió elnökségét ellátó Németország kancellárának, Angela Merkelnek címezve a szavait, kifejti:

– Merkel asszony, emlékezzen 1989-re! Emlékezzen augusztus 19-re és szeptember 11-re, amikor Magyarország elvágta a drótkerítést Ausztriával, és az NDK-ból származó honfitársainak ezrei Nyugat felé menekültek! Emlékezzen június 16-ára, amikor a Hősök terén egy Orbán Viktor nevű hallgató felszólította a szovjeteket, hogy hagyják el az országot! Ne feledje annak az embernek a szavait, aki bevezette Önt a politikába és az Ön politikai gyámja volt – a nagyszerű Helmut Kohlra, és a szavaira: „Köszönöm, Magyarország! Önök bontották le az első téglát a berlini falban”. Emlékezzen arra is, hogy a nagy öreg 2016-ban nem Ursulát, Webert vagy Tuskot, hanem kedvencét, Orbán Viktort fogadta otthonában!

A politikus sorait azzal zárja, hogy Orbán Viktor és Jarosław Kaczyński, a lengyel kormánypárt vezetője rajongóinak küldi Petőfi Sándor híres versének, a Nemzeti dalnak a zenésített változatát, pontosabban az Országgyűlés előtt 2012. március 15-én készült felvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában