memóriachip nélküli személyi

2017.09.27. 05:49

Gondot okozhat az e-recept az időseknek

Novembertől már e-receptre írják fel a gyógyszereket az orvosok, ám a kiváltás gondot okozhat azoknak az időseknek, akiknek memóriachip nélküli személyi igazolványa van.

A 65 évesnél idősebbek alapesetben azért kapnak chip nélküli személyit, hogy ne kelljen túl gyakran bajlódniuk az okmány megújításával. Novembertől azonban a több adatot tartalmazó, de csak hat évig érvényes e-személyire van szüksége annak, aki egyszerűbben szeretné megkapni a gyógyszereit – írta a Népszava szerdán.

Ha valakinek új típusú, de chip nélküli személyi igazolványa van, annak minden alkalommal szüksége lesz a hagyományos taj-kártyájára, valamint az orvos által kiállított, úgynevezett felírási igazolásra is a gyógyszerek kiváltásához.

Új személyi igénylésénél a 65 év felettieknek külön jelezniük kell, ha a rövidebb lejáratú chipes okmányt kérik, az igazolvány megújítása húsz napot vesz igénybe. A lapnak nyilatkozó adatvédelmi szakértő elmondta, hogy az e-személyire rákerülhet az ujjlenyomat is, ám ez nem kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában