védekezés

2020.05.29. 16:13

Görögország határkerítést épít

„Kerítést építünk, hogy megvédjük az országunk érdekeit”, jelentette be Michalis Chrysochoidis görög polgárvédelmi miniszter az új intézkedések kapcsán, melyet a kormány foganatosított, hogy felvegye a harcot az újabb migránshullámmal.

„Az őrök a helyükön”, biztosított Michalis Chrysochoidis görög polgárvédelmi miniszter a kormány új intézkedései kapcsán, hogy kezeljék a migrációs nyomást.

Hozzátette, hogy a határ továbbra is biztonságos, mert a Frontex is jelen van, és a kormány terve és stratégiája is működik. Rámutatott továbbá, hogy minden érintett hatóság éberen követi a migráció fejleményeit és napi szinten foglalkoznak az újdonságokkal. Elmondta, nemrég vezényeltek vissza 400 rendőrt a görög-török határra akik a járvány kitörése előtt is határon szolgáltak – írja a V4NA.

Grafikán a görög-török határ
Fotó: V4NA

Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök interjújában megerősítette, hogy a görög oldalon a határvonaltól kicsivel beljebb helyezik majd el a védőkerítést, hogy egyértelmű legyen, hogy a saját területüket védik.

„Meg fogjuk építeni a kerítést, hogy megvédjük az országunk érdekeit”, szögezte le Chrysochoidis, miután megállapításra került az Evros közelében lévő 26km hosszú kerítés helye, melyet a bejelentés szerint rohamos tempóban fognak felhúzni a hatóságok.

A miniszter elmondta továbbá, hogy felgyorsították a határőrök toborzását és minden átkelőhelyet komolyabban figyeltetnek majd. Hozzátette, ha újabb inváziós hullám érkezne az „Evros le van zárva”.

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában