csiszolatlan gyémánt

2021.10.02. 15:49

Gulyás Gergely: Tokaj-Hegyalja lehet az új Balaton-felvidék

Tarcalon az elmúlt időszakban számos turisztikai fejlesztés valósult meg, amelyek nagyon sok turistát vonzanak ide.

Tarcal, 2021. október 2. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a tarcali Bor utca alapkövének elhelyezésén 2021. október 2-án. Tarcalon mintegy egymilliárd forintból újul meg a település központja, az infrastrukturális beruházás keretében az egykori mezőváros főutcája díszburkolatot kap és a századforduló polgári Magyarországának stílusában építik át.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Néhány év múlva Tarcal és Tokaj-Hegyalja olyan szerepet fog betölteni a magyar életben, mint amilyent jelenleg a Balaton-felvidék – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcalon.

Gulyás Gergely a község mintegy egymilliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztésének alapkőletételén arról beszélt, Tokaj-Hegyalja más városai és falvai a rendszerváltoztatást követően „csiszolatlan gyémántok” voltak, az elmúlt évtized fejlesztései eredményeként egyre inkább megújulnak ezek a települések, köztük Tarcal élen jár ebben.

Óriási fejlődést mondhat magáénak ez a község az elmúlt években, ennek folytatásaként már megvannak a világos fejlesztési tervek, amelynek része többek között a Bor utca megújulása is – fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely emlékeztetett, Tarcal neve az Árpád-kortól napjainkig időre időre felbukkan a magyar történelemben, akár Hegyalja részeként, vagy saját jogán. Mindig meghatározó volt a térség életében a bor, az itt élő önérzetes, büszke nép pedig mindig kiállt önmagáért és a szabadságért, innen indult a Rákóczi-szabadságharcba torkolló felkelés és az 1849. év első jelentős harctéri győzelmét itt aratták a magyarok – mondta.

Az egész országnak visszaszerzett szabadságküzdelem jelképe Tarcal, ma pedig ennek a térségnek a természeti adottságai, a települések szépsége páratlan ebben az országban – hangoztatta a miniszter.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Butta László polgármester a tarcali Bor utca alapkövének elhelyezésén 2021. október 2-án.
Fotó: Vajda János / MTI

Az eseményen Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, az elmúlt időszakban számos turisztikai fejlesztés valósult meg Tarcalon, amelyek nagyon sok turistát vonzanak ide.

Azon dolgozunk, hogy ezt tovább tudjuk javítani, ennek a munkának fontos része lesz a Kopasz-hegy körül megépítendő kerékpárút-hálózat is – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Butta László, a község független polgármestere a beruházásról szólva elmondta, Tarcalon mintegy egymilliárd forintból újul meg a település központja, az infrastrukturális beruházás keretében az egykori mezőváros főutcája díszburkolatot kap és a századforduló polgári Magyarországának stílusában építik át.

Hozzátette, a projekt tizenhárom helyszínén újulnak meg az utak és a zöldfelületek, utcabútorokat helyeznek ki, parkolóhelyeket létesítenek, valamint felújítják a csapadékvízelvezető-hálózatot.

Borítókép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a tarcali Bor utca alapkövének elhelyezésén 2021. október 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában