Részegen játszott a tűzzel

2017.07.25. 11:42

Gyújtogató ellen emeltek vádat Zalaegerszegen

Kukákat gyújtott fel, de az átterjedő tűz egy autót is kiégetett. Közveszélyokozás és rongálás miatt emeltek vádat Zalaegerszegen az elkövető ellen – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A férfi márciusban erősen ittas állapotban volt, amikor késő este a Göcseji út egyik társasházánál, öngyújtójával lángra lobbantott egy 1100 literes hulladékgyűjtőt. A tűz átterjedt a mellette álló edényre is, így mindkettő szétolvadt.

A férfi ezután a Landorhegyi úton gyújtott meg egy hasonló, papírral teli gyűjtőedényt, de mielőtt távozott, a nagyobb égés érdekében néhány ott talált farekeszt is rádobott a tűzre. A lángok két további hulladékgyűjtőre is átterjedtek, majd a tűz egy közelben parkoló személyautót is elért. A kiégett, totálkárossá vált autó és a benne tárolt eszközök és vagyontárgyak miatt több mint egymillió forint kára keletkezett a jármű tulajdonosának. Más autótulajdonosok még időben el tudták vinni kocsijukat a helyszínről, így azokat már nem érték el a lángok.

A tűz ugyanakkor egy tetőtér-beépítéses lakóházra is továbbterjedt, amelynek a földszintjén üzlethelyiség volt. A ház tulajdonosa a feleségével az emeleten aludt, amikor egy ismerőse felébresztette, hogy ég a háza, így még időben el tudták hagyni otthonukat. A tűz azonban elérte a tetőszerkezetet, az előtetőt, a bejárati ajtót, a homlokzatot és az üzlethez tartozó hűtőkompresszort, összesen 640 ezer forint kárt okozva.

A szándékosan tüzet okozó férfi ellen, aki visszaesőnek számít, közveszélyokozás és rongálás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában