szíria

2017.09.02. 14:39

A hadsereg folytatja előrenyomulását az IÁ utolsó közép-szíriai enklávéjában

Az iszlamista terrorszervezet kiűzését a térségből elsődlegesnek tekintik a főút biztonságának javítása szempontjából.

A szír hadsereg és vele szövetséges erők folytatták műveleteiket az Iszlám Állam (IÁ) kezén lévő utolsó közép-szíriai beékelődésben szombaton, egy nappal azután, hogy visszafoglalták a dzsihadisták által kitartóan védett Ukairabat falut – közölte a háború alakulását nyomon követő emigráns szervezet.

Az enklávé, amelynek az ellenőrzéséért hónapok óta heves harcok dúlnak, a Homsz és Aleppó közötti főút mentén található, Szelemíje város közelében. Az iszlamista terrorszervezet kiűzését a térségből elsődlegesnek tekintik a főút biztonságának javítása szempontjából.

A szíriai hadsereg az orosz légierő és az Irán támogatását élvező síita milíciák, közöttük a libanoni Hezbollah segítségével idén mélyen behatolt Szíria keleti részébe. Az előrenyomulással az ostromlott Deir-ez-Zórt akarják felszabadítani, azon városok egyikét, amelyekbe szíriai és iraki területeinek elvesztése után az Iszlám Állam visszavonult, miközben utóvédet hagyott a kérdéses közép-szíriai beékelődésben.

Egy, a Hezbollah által működtetett katonai médium péntek éjjel közölte, hogy a hadsereg elfoglalta az általa a dzsihadisták térségbeli utolsó erősségének nevezett Ukairabat falut.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet azt is közölte, hogy orosz helikopterek támogatásával a hadsereg és a szövetségesei több más falut is elfoglaltak a térségben, és folytatódtak a heves harcok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában