Utcai árus halála

2018.03.16. 07:43

Feldúlták Madridot a feldühödött afrikaiak (videó)

Egy razziázó rendőrök elől menekülő afrikai utcai árusnak menekülés közben megállt a szíve.

Forrás: afp

Több száz tiltakozó műanyag kukákat gyújtott fel és elbarikádozott szűk mellékutcákat Madrid Lavapies kerületében, a kivonuló rohamrendőröket pedig kövekkel dobálta meg. Az összecsapásban megsérült 16 rendőr és négy civil, de csak könnyebben. A Pesti Srácok cikke szerint az utcai felfordulást afrikai bevándorlók rendezték.

Ami a kiváltó okot illeti, a rendőrség razziát tartott az illegális utcai kereskedelem felszámolása végett. A 35 éves afrikai árus menekülőre fogta, ám a futás közben leállt a szíve, és meghalt.

Madrid polgármestere, Manuela Carmena mély sajnálkozásának adott hangot, és közölte, alaposan kivizsgálják, hogy pontosan miként történt a haláleset.

Az afrikai férfi már 12 éve élt Spanyolországban és háromszor is kérelmezte, hogy lakhatási engedélyt kapjon, ám mindig sikertelenül.

A spanyol sajtóban nagy vihart kavartak a történtek. Az El Pais cikke videofelvételeket is közöl az utcákon kialakult pokoli állapotokról.

Borítókép: A spanyol rendfenntartók a zavargások estéjén Madridban 2018. március 15-én

AFP PHOTO / Olmo CALVO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában