Ország-világ

2021.01.22. 18:49

Hamarosan meglehet a hetedik támogató ország is

Az írdalá.hu kampány véghajrájában Pesty László kampányfőnök Spanyolországba utazott, hogy a helyszínen kérje az ottani politikusok segítségét ahhoz, hogy aláírásgyűjtésünk sikeres legyen, és meglegyen a hetedik támogató ország is.

A szükséges egymillió aláírás már összegyűlt, és megvan hat országból (Románia, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Litvánia, Svédország) is az előírt minimum aláírásszám, és ha február 7-éig kipipáljuk a hetedik országot is, akkor a Minority SafePack brüsszeli elbukása után még egy érvényes európai polgári kezdeményezés segítheti az unió kisebbségben élő nemzeteit a megmaradásban – áll az irdala.hu közleményében.

Pesty László stábjával két napot Katalóniában, Barcelonában töltött, pénteken pedig Baszkföldön, Bilbaóban kampányolt, ahol csatlakozott hozzá Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő, a KDNP és az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke is.

Erőt kell merítenünk abból a csalódottságból, amelyet a Minority SafePack elbuktatása miatt érzünk, és biztos, hogy 800 ezer székely és 50 millió, kisebbségben élő európai polgár nevében sikerre fogjuk vinni kezdeményezésünket! Spanyolországban jelen pillanatban a szükséges aláírások 87 százalékát gyűjtötték össze, így nagy valószínűséggel az ibériai állam lesz a hetedik ország, amely támogat bennünket – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában