Covid–19

2021.07.20. 18:33

Hamisított antivirális gyógyszereket foglaltak le Mexikóban

A koronavírusos betegek kezeléséhez használt, Remdesivir nevű gyógyszer hamisított változatából foglaltak le egy készletet Mexikóban – közölte kedden az ország szövetségi gyógyszerfelügyelete.

A szakhatóság az ország északi részén, az Egyesült Államok határának közelében, Tampico városában egy magánkórházban bukkant a hamis Remdesivirre.

A tájékoztatás szerint „szabálytalan módon” vásárolta az intézmény a hamis Remdesivirt, de azt nem tudatták, hogy használták-e is azt.

A Remdesivir hatóságilag engedélyezett koronavírussal fertőzöttek kezelésére mind Mexikóban, mind az Egyesült Államokban.

A gyógyszer gyártója közölte: a hamis Remdesivir már külsejét tekintve is eltért az eredetitől, csomagolásán számos szám nem egyezett az igazival.

Bűnügyi szakértők már régóta figyelmeztetnek arra, hogy mexikói bűnszövetkezetek amellett, hogy lopni és rabolni fognak a készítményekből, feltehetően hamisítani is fognak koronavírus elleni oltóanyagokat és gyógyszereket.

Februárban hamis vakcinaszállítmányt csípett el a rendőrség, és őrizetbe vett hat embert. Az illetők dózisonként 600 ezer forintnyi összegért kínálták áloltóanyagukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában