copacabana

2017.12.30. 10:55

Hárommillió embert várnak a Rio de Janeiró-i ünnepségre

Mintegy hárommillió ember részvételére számítanak a brazíliai Rio de Janeiró-i hatóságai a tengerparti Copacabana negyedben szervezett újévi ünnepségeken – közölte a város polgármesteri hivatala pénteken.

A korábbi években átlagosan mintegy kétmillió, a hagyományoknak megfelelően fehérbe öltözött ember köszöntette az újévet a tengerparton rendezett, nagyszabású tűzijátékkal megkoronázott fesztiválokon.

A polgármesteri hivatal közlése szerint 1032 rendőrt vezényelnek az ünnepségek biztonságának szavatolására, a szövetségi állam kormánya pedig korábban bejelentette, hogy 2000 katonai rendész eltávját vonták vissza, hogy megerősítsék az újévi fesztivál biztonságát.

A Riotur nevű városi turisztikai ügynökség szerint ennyi résztvevő a copacabanai ünnepségeken mintegy 2 milliárd realos (156 milliárd forintos) bevételt jelentene az ország gazdaságának.

A világ másik felén lévő ausztráliai Sydneyben egymillió embert várnak az ott is méltán híres tűzijáték megtekintésére. Az ünneplők biztonságát különleges rendőri egységek, rohamrendőrök, rendőrkutyák, tengerészgyalogosok és lovas rendőrök fogják vigyázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában