ítélet

2021.02.03. 12:59

Hat és fél év fegyházbüntetést kapott egy nógrádi drogdíler

Az ügyészség 2019 szeptemberében emelt vádat a férfival szemben, aki már hosszabb ideje kokainterjesztésből tartotta el magát.

Hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a Nógrád megyei férfit, aki hosszabb ideje terített kokaint, társa három év hat hónap börtönbüntetést kapott. A fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős – közölte a megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Bóna Gyula ismertette: az ügyészség 2019 szeptemberében emelt vádat a férfival szemben, aki már hosszabb ideje kokainterjesztésből tartotta el magát. A beszerzési forrásától egyszerre csak 100-200 grammot rendelt, hogy a lebukás veszélyét csökkentse, és az értékesítést sem csupán maga végezte, hanem erre a célra embereket foglalkoztatott. Nekik vagy személyesen adta át a kábítószert, vagy hétvégente a postaládájukba dobta, majd a következő héten beszedte tőlük a bevételt.

Később a vásárlók már a társát keresték telefonon kokainért, a társa közvetítette felé az igényeket, majd amikor visszajelzett, hogy a kért mennyiségű drog rendelkezésre áll, társa átvette és a vásárlóknak továbbította azt, a befolyt pénzzel pedig elszámolt felé.

A férfiak lebukásukig 3 250 000 forintnyi kábítószert értékesítettek.

A főügyész közölte: a Balassagyarmati Törvényszék a vádlottakat – a váddal egyezően – kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek; a jelenleg is letartóztatásban lévő beszerzőt hat év hat hónap fegyházra és vagyonelkobzásra, társát három év hat hónap börtönre ítélte.

A fellebbezések miatt az ítélet nem emelkedett jogerőre, az eljárás másodfokon folytatódik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában