nem jogerős

2017.08.23. 10:34

Hat évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Hat év börtönbüntetéssel sújtott szerdán első fokon a Szegedi Törvényszék egy szerb férfit, aki a vád szerint, 15 kilogramm marihuánát próbált Ausztriába csempészni Magyarországon keresztül 2016 karácsonyán.

A Szerbiában már többször büntetett, eladósodott, munkanélküli vádlott 2016 telén ismeretlenül maradt megbízóival megállapodott, hogy kilogrammonként 300 euró ellenében marihuánát szállít Koszovóból Ausztriába. A férfi testvére autójával Koszovóba ment, ott a járművet átépítették, az autó lökhárítójában, küszöbjeiben és a benzintank mellett rejtekhelyet alakítottak ki. A férfi állítása szerint eredetileg három-négy kilogramm drogot kellett volna elvinnie. A bíróság előtt elismerte, már az indulás előtt tisztában volt vele, ennél lényegesen nagyobb a szállítmány, a drog elrejtésében maga is részt vett.

A vádlott 2016. december 25-én jelentkezett belépésre a röszkei közúti határátkelőhelyen, ahol a pénzügyőrök megtalálták az elrejtett 32 csomag, mintegy 15 kilogramm marihuánát.

A bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek az 51 éves férfit, akit a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasított Magyarország területéről.

Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában