bűnügy

2019.04.25. 18:43

Hat férfit tartóztattak le emberkereskedelem miatt

Külföldön futtattak nőket.

Elrendelte a bíróság emberkereskedelem miatt hat férfi letartóztatását; olyan bűnszervezetet vezettek, amely Magyarországról szervezetten szállított külföldre nehéz sorsú magyar nőket azért, hogy prostituáltként dolgoztassa őket – tájékoztatott a Nyíregyházi Törvényszék szóvivője csütörtökön.

Resán Dalma közleményében azt írta: a Nyíregyházi Járásbíróság csütörtökön bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem miatt hat gyanúsított letartóztatását rendelte el.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak olyan bűnszervezetet hoztak létre és irányítottak, amely 2015-től Magyarországról szervezetten szállított külföldre – kiszolgáltatott helyzetű, szerény anyagi körülmények között élő, tőlük anyagi függőségben lévő – magyar nőket azért, hogy prostituáltként dolgoztassa őket. A gyanúsítottak közül egyesek a nők felkutatását, beszervezését, mások Németországba szállításukat vagy ottani munkavégzésük felügyeletét végezték. A tíznél több fiatal nőt gyakran bántalmazással fenyegetve kényszerítették arra, hogy napi 10-16 órában pénzért, idegen férfiaknak szexuális szolgáltatást nyújtson. A gyanúsítottak a kizsákmányolt nők bevételének felét elvették és egymás között elosztották.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, társadalomra különösen veszélyes bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt kell alkalmazni a kényszerintézkedést. Fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a gyanúsítottak szabadlábon hagyva megpróbálnák kivonni magukat az eljárás alól, illetve újabb bűncselekményt követnének el.

Megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsítottak megfélemlítenék, befolyásolnák a tanúkat, vagy egyéb módon nehezítenék meg az eljárást.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában