tragédia

2019.12.06. 16:48

Hatalmas gázrobbanás történt egy emeletes házban Eperjesen

A robbanásban, amely a 9. és a 12. emelet közötti részen történt, legalább öt ember életét vesztette.

Eperjes, 2019. december 6. Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy gázrobbanás miatt kigyulladt tizenkét emeletes épületnél Eperjesen 2019. december 6-án. A detonáció következtében legkevesebb öt ember életét vesztette, a lakók közül sokan a tetőn ragadtak. MTI/AP/TASR/Frantisek Ivan

Forrás: MTI/AP/TASR

Fotó: Frantisek Ivan

Rendkívül erős gázrobbanás történt péntek délben egy 12 emeletes lakóház felső részében a kelet-szlovákiai Eperjesen, öt ember meghalt – jelentette a TASR közszolgálati szlovák hírügynökség.

A gázrobbanásban, amely a 9. és a 12. emelet közötti házrészben történt, legalább öt ember életét vesztette, sokan megsérültek – közölte az egészségügyi mentőszolgálat operációs központjának szóvivője mintegy két órával a tragikus esemény után.

Helyszíni jelentések szerint több ember a ház tetején rekedt, és az áldozatok, sérültek száma még változhat – jegyezte meg Alena Krcová.

A robbanást követően a ház felső része lángokba borult, és rendőrségi szakértők szerint nem kizárt a lakótömb összeomlása sem. A hatóságok ezért nemcsak az érintett épületet, hanem a szomszédos lakótömböket is fokozatosan kiürítik. Az emberek ideiglenesen a környékbeli iskolákban kaptak elhelyezést. A mentési munkálatok folytatódnak. A robbanás konkrét okai egyelőre nem ismertek.

Peter Pellegrini szlovák kormányfő és Denisa Saková belügyminiszter elindult a helyszínre.

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy gázrobbanás miatt kigyulladt tizenkét emeletes épületnél Eperjesen 2019. december 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában