Tűzeset

2017.08.04. 06:03

Hatalmas lángokkal ég a világ egyik legmagasabb épülete (videó)

Tűz ütött ki a világ egyik legmagasabb lakóépületében, a 79 emeletes dubaji Torch-toronyban – jelentette a CNN péntekre virradóra.

Dubaj, 2017. augusztus 4. Hatalmas tûz pusztít a világ egyik legmagasabb lakóépületében, a 79 emeletes dubaji Torch-toronyban 2017. augusztus 4-én. Az ismeretlen okból keletkezett tüzet sikerült a tûzoltóknak eloltani és a lakókat idõben kimenekíteni. Áldozatokról és sérültekrõl nem érkeztek hírek. (MTI/AP/Kamran Dzsebreili)

Az amerikai hírtelevízió idézte a helyi polgári védelmi hivatalt, amely szerint az épület lakóit még időben kimenekítették. Sérültekről egyelőre nem érkeztek hírek. A CNN-en bemutatott felvételeken látszik, hogy lángokban áll a felhőkarcoló egyik oldala, nagyjából az épület felétől a legtetejéig, és égő törmelék hullik le róla.

A Torch-torony 2011-ben épült, és akkor ez volt a világ legmagasabb lakóépülete, de már a rákövetkező évben átadta az elsőbbséget egy ugyancsak dubaji toronyháznak. A 335 méteres, 682 lakásos Torch-toronynak 79 föld feletti szintje van. Két évvel ezelőtt is nagy tűzvész pusztított benne, több száz embert kellett evakuálni, és többtucatnyian megsérültek.

(Borítókép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában