Illegális bevándorlás

2019.11.27. 10:14

Közel kétszáz migránst tartóztattak fel kedd reggel

Szír, afgán, iraki, iráni, indiai, libanoni, algír, afgán, jemeni és jordániai állampolgárnak vallották magukat.

Hatvannyolc határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében kedden – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Várkonyi Gergely közölte, a hat csoportot Röszke, Mórahalom, Szeged, Ásotthalom és Nagylak közigazgatási területén fogták el. Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán, iraki, iráni, indiai, valamint jordániai állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tudatta a főhadnagy.

Bács-Kiskun megyében szintén kedden száznál több migránst tartóztattak fel.

Huszonöt esetben összesen 121 illegális bevándorlót tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgáló rendőrök és honvédek kedden – közölte a megyei főkapitányság a rendőrség honlapján.

A Hercegszántó, Nagybaracska és Újmohács közigazgatási területén, valamint a Kelebia vasúti és a Tompa közúti határátkelőhelyen feltartóztatott külföldiek szír, algír, libanoni, afgán és jemeni állampolgároknak vallották magukat.

A rendőrök a 118 férfit és 3 nőt visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő rendőrök és katonák hét illegális migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában