bűnügy

2019.04.10. 18:14

Hazaárulás miatt hat évre ítéltek egy volt tisztet

Hatévi fegyházbüntetésre ítélte és megfosztotta őrnagyi rendfokozatától Dmitrij Dokucsejevet, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) információbiztonsági központjának volt helyettes vezetőjét szerdán a moszkvai körzeti katonai bíróság.

Ugyanebben az ügyben február 26-án Dokucsev volt főnökét, Szergej Mihajlovot, a szakszolgálat információbiztonsági központjának volt parancsnokát 22, Ruszlan Sztojanovot, a Kaspersky Lab kiberbiztonsági szoftvergyáró cég komputeres incidenseket kivizsgáló osztályának volt vezetőjét pedig 14 évi fegyházra ítélték ugyancsak hazaárulás és az amerikai Központi Hírszerző ügynökséggel való együttműködés címén.

A zárt ajtók mögött tárgyalt ügyről az Interfax hírügynökség egy névtelen informátorra hivatkozva azt írta, hogy az FSZB-sek kettős játékot játszottak, és CIA-s kapcsolataikat színlelt külföldi beszervezői tevékenységgel álcázták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában