bréma

2017.09.04. 17:42

Helikopterrel mentettek ki jótékonysági evezősöket a vízből

Vasárnap este kért segítséget a két lengyel férfi, mert víz került a csónakjukba, a mentést végző csapatnak azonban problémát okozott a sötétben megtalálni a csónakot, pozíciójuk hosszú időn át ismeretlen volt.

Helikopterrel mentették ki az Északi-tengerből azt a két lengyel férfit, akik egy jótékonysági túra keretében Lengyelországból Angliába tartottak egy evezős csónakkal, amely azonban süllyedni kezdett.

A két egykori vízimentő súlyosan beteg gyerekek és egy rákos betegeket segítő szervezet számára akart pénzt gyűjteni a projekttel.

Antke Reemts, a hajótöröttek mentésével foglalkozó német társaság vezetője hétfőn Brémában elmondta, hogy a két férfi már egy ideje a vízben volt, amikor kimentették őket.

Vasárnap este kért segítséget a két lengyel férfi, mert víz került a csónakjukba, a mentést végző csapatnak azonban problémát okozott a sötétben megtalálni a csónakot, pozíciójuk hosszú időn át ismeretlen volt – mondta el Reemts.

Végül Neuwerk szigetétől kilenc kilométerre nyugatra bukkantak az evezősökre, akiket kihűlés gyanújával kórházba szállítottak.

Honlapjuk (www.weareequal.club) szerint mintegy 2500 kilométert akartak megtenni: több mint két hete indultak útnak a lengyel Kedzierzyn-Kozle városból. Onnan az Oderán és az Elbán jutottak az Északi-tengerre, szeptember közepén akartak megérkezni Londonba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában