Lángok

2019.08.19. 21:05

Hétemeletes lakóház tetőszerkezete égett Budapesten

Hétfő estére eloltották a tűzoltók a budapesti Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében lévő hétemeletes épület tetőszerkezetében keletkezett tüzet, de az utómunkálatok még tartanak – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Budapest, 2019. augusztus 19. Tûzoltóautók a Soroksári úton, ahol tûz ütött ki egy hétemeletes lakóépület tetején 2019. augusztus 19-én. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Tájékoztatása szerint a „lánggal égést” megszüntették a 2400 négyzetméteres tetőszerkezetben, de parázsló részeket még keresnek, 40 tűzoltó dolgozik még a helyszínen.

A hétfő délelőtt kigyulladt tetőszerkezet oltására 75 tűzoltó 23 tűzoltó gépjármű, köztük 5 magasból mentő vonult ki a korábbi tájékoztatás szerint.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, az ügyben folyik a tűzvizsgálat.

Budapest IX. kerületének önkormányzata délután azt közölte az MTI-vel, hogy a Bakáts téri polgármesteri hivatalban szükségszállást nyitottak az érintett Ipar utca 2A és 2B, valamint a Soroksári út 16 alatti házakból kitelepített lakóknak.

A házakban összesen mintegy 220 bejelentett lakót tartanak nyilván. A kerület vezetése minden érintettel felveszi a kapcsolatot, megoldják mindenki lakhatását, elhelyezését.

Címkék#tűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában