Keresztül Budapesten

I. kerület Krumplivásár Az önkormányzat támogatásával kedvezményes áron vásárolhatnak a kerületi lakosok ma és holnap burgonyát és vöröshagymát. Árusítóhelyek: Petermann bíró u. 9., Czakó utcai sport- és szabadidőközpont, Czakó u. 2–4., Battyhány Lajos u. 61. A burgonya 30 kg-os, a vöröshagyma 17 kg-os kiszerelésben vásárolható meg. (vs)

II. kerület Óvodás zenészek A Marczibányi téri Kodály Zoltán Zeneiskola novemberben 27-én rendezi meg az óvodások zenei fesztiválját. Három-öt perces, egyéni és csoportos énekes, táncos produkciókkal jelentkezhetnek november 12-ig az óvodás korú gyerekek. (vs)

III. kerület TIZENKÉTEZER ALÁÍRÁS Bús Balázs és Menczer Erzsébet önkormányzati képviselők úgy vélik, hogy az Óbudán élők számára elfogadhatatlan a Szent Margit Kórház onkológiai szakkórházzá való átalakítása. A tervek szerint a sebészeti eseteket és a szülő nőket a Szent János Kórházba küldenék. A közel tizenkétezer tiltakozó aláírását eljuttatták Demszky Gábor főpolgármesterhez. (ia)

IV. kerület Nyugdíjasbál A hagyományoknak megfelelően báli mulatságra hívja az önkormányzat az újpesti időseket. A bált ma délután öt órai kezdettel rendezik meg az Ady Endre Művelődési Központban. (vs)

V. kerület Informatikai konferencia Napfényre a közérdekű adatokkal címmel tartanak konferenciát ma az Informatikai és Hírközlési Minisztérium rendezésében a Közép-európai Egyetem Nádor utcai előadótermében. (ka)

VII. kerület Bűvészklub Készségfejlesztő klubfoglalkozást tartanak gyerekeknek az Almássy Téri Szabadidőközpontban október 27-én 15 óra 30 perctől.  (kg)

VIII. kerület ÖTSZOBÁS LAKÁS A Vakok Állami Intézete és a Fény a sötétben Alapítvány támogatásával harminc év alatti fiatalok kezdhetnek önálló életet egy vakok számára felszerelt otthonban. (ia)

IX. kerület Gyűjtés A helytörténeti gyűjtemény hozzákezdett állandó kiállítási anyagának gyűjtéséhez. Fotókról és dokumentumokról másolatot készítenek. (vs)

X. kerület TÍZFORINTOS ÖTLET Egy barkácsáruház háromhetes bevételének minden ezer forintjából tíz forintot a Gépmadár utcai játszótér felújítására átad. (ia)

XI. kerület Útlezárás Átépítik a csatornát az újbudai Radvány utcában. Emiatt a Nedecvár és Breznó utca között lezárták az utat.  (tt)

Pontosítás Múlt heti, a taxitársaságokkal foglalkozó cikkünkben tévesen szerepeltettük a taxik viteldíját. A díjak helyesen. Utcai alapdíj: 300 forint. Kilométerdíj: 180, percdíj: 45 forint. Telefonos alapdíj: 300 forint. Kilométerdíj: 165, percdíj: 40 forint. Szerződéses alapdíj: 300 forint. Kilométerdíj: 150, perc díj 37 forint. A tévedésért elnézést kérünk.

XII. kerület Turistatalálkozó A természetet, a kitartást igénylő túrákat kedvelők Téri Ödön Turista Baráti Társasága találkozik kedden este a Virányosi Művelődési Házban. (ka)

XIII. kerület Digitalizált térkép Az aktuális légi felvételek és  a kerület digitalizált alaptérképe összesítésével korszerű munkaeszköz készül. A földhivatal közreműködésével a dokumentáció rendszeresen frissíthető. (vs)

XIV. kerület Lakossági fórum Dr. Csiha Judit országgyűlési képviselő és Bergsmann György önkormányzati képviselő október 28-án délután öt órakor a Hunyadi János Általános Iskolában találkozik
a kerületi lakósokkal. (nvzs)

XV. kerület Csalók járnak a  kerületben Az Idősek Klubjának tagjai arról számoltak be, hogy olyan emberek keresték meg őket, akik az állítják, egy sorsoláson ágynemű-garnitúrát nyertek. Sehol sem tartottak ilyen sorsolást. (vs)

XVI. kerület Új futtató A Karát utcában új kutyafuttatót létesített az önkormányzat. (lma)

XVII. kerület Táncművészet A Kossuth iskolában, az önkormányzat támogatásával táncművészeti képzés indult. Választható táncok: balett, modern kortárstánc, társastánc, néptánc. Az oktatás 6–22 éves fiatalok számára ingyenes. (tt)

XVIII. kerület Elismerés Először adták át Pestszentlőrinc–Pestszentimre Kerületért Díjat.
A kerület fejlődésének, jó hírnevének elősegítéséért Erdei Tamás, az LRI volt igazgatója dr. Mester László polgármestertől vehette át a díjat. (vs)

XIX. kerület Minket védenek A kispesti gyerekek jól ismerik a rendőrség, a polgári védelem és tűzoltóság tevékenységét, bár a valóságot néha mesés elemekkel is kiszínezik. Ez derült ki a „Minket Védenek” rajzpályázatra beérkezett 128 rajzból, amelyek közül hat kapott díjat. (vs)

XX. kerület Erzsébet busz Új járatot indítanak a Gubacsi lakótelepen élők kiszolgálására. A busz közvetlen kapcsolatot biztosít a Városközponthoz, az Ady Endre utcához, a Rendelőintézethez és a 3-as villamoshoz. Az autóbusz reggel 6-tól este 8 óráig közlekedik. (tt)

XXI. kerület Díszpolgár A kerület képviselői ebben az évben a Csepel Díszpolgára kitüntető címet Csepeli Szabó Béla, József Attila-díjas írónak ítélték oda. (vs)

XXII. kerület Polgári védelem Új vezetője van a helyi polgári védelemnek, miután Sípos András 13 évi szolgálat után nyugdíjba vonult. Helyét Loós Zoltán polgári védelmi alezredes vette át. (kg)

XXIII. kerület  Talajterhelés A kerületben a talajterhelési díj 120 Ft m3-ként. A díj csökkenthető. Mértékéről az önkormányzatnál lehet érdeklődni. (vs)

Szponzorált tartalom
Lottózni otthon is lehet – biztonságos lottózási ötletek otthonra – #lottózzotthon
veszélyhelyzet
Egyszerűbb eljárással engedélyezhetik itthon a Kínából érkezett gyógyszereket
barcelona / 13 perce
Nem adják el Griezmannt a katalánok
Már az Intertől és a PSG-től is érkezett ajánlat a franciáért.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy CSÖRGŐ JÁNOS (suszter) 2020. március 26-án elhunyt. Temetéséről később intézkedünk. Szerető társa és családja
Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy a szeretett édesanya és nagymama, Dr. Bukucsné Dr. Kun Györgyi, 2020. március 27.-én, életének 80. évében elhunyt. Utolsó Útjára, akaratának megfelelően, csak szűk családi körben kísértük. Emléke szívünkben él! A gyászló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy özv. Király Ferencné szül: Bartók Mária életének 94. évében 2020. 04. 01. elhunyt. A temetése szűk családi körben a novaji temetőben lesz 2020. április 6-án 14 órakor. Engesztelő gyászmisét későbbi időpontban tartunk. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatom minden rokonnal, ismerőssel, baráttal, volt munkatársaival, tanítványaival, hogy: GÖNCZI LAJOSNÉ (sz: Pap Erzsébet, Zsóka, Bözsike), vas diplomás tanítónő életének 89. évében hosszú betegeskedést követően csendesen elhunyt. Szeretett Édesanyám katolikus szertartás szerinti temetése április 3-án pénteken 15 órakor az egri Hatvani temetőben lesz. Gyászmisét később tartunk. Gyászoló fia és családja.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy Horuczi Béláné sz. Csabai Lenke életének 88. évében elhunyt. 2020. 04. 03-án 14 órakor a terpesi temetőben szűk körben eltemetjük. Emlékező szentmisét a nyár végén a járvány után tartunk. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy Borhy Tivadar, volt gyöngyösi lakos, életének 96. évében csendesen elaludt. Temetéséről később intézkedünk. A gyászoló család.
LENGYEL ERZSÉBET (1941-2020) nagyfügedi lakos 2020. március 21-én elhunyt. Emlékét szívünkben őrízzük. Temetéséről később intézkedünk. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk Vajkó Ferencné szül. Tamasi Erika életének 56. évében csendesen elhunyt. Temetése szűk családi körben. Gyászolják: férje, fia, unokája, menye testvére és szülei.
Fájdalommal tudatjuk Vajkó Ferencné szül. Tamasi Erika életének 56. évében csendesen elhunyt. Temetése szűk családi körben. Gyászolják: férje, fia, unokája, menye testvére és szülei.
Mély fálydalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Deáki Ferencné sz.:Tóth Mária életének 89. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunkat – a jelenlegi helyzetre tekintettel- szűk családi körben 2020. március 24.-én örök nyugalomba helyezzük. Nyugodjon békében. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy Ungvári József ( Öcsi ) volt Egri lakos, életének 78. évében elhunyt. Temetés és a megemlékezés 2020. 03. 20-án szűk családi körben történt. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PARÁDI BENCE tragikus hirtelenséggel életének 23. évében elhunyt. Temetése 2020. március 20.-án 14.30 órakor a maklári temetőben lesz. Nyugodjon békében! A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Vass Jánosné életének 80. évében elhunyt. Temetése az egri Kisasszony temetőben lesz 2020. március 19-én 13 órakor. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk , hogy Horváth Sándor a Tanácsépítő volt dolgozója, a Horváth és Horváth Kft. ügyvezető igazgatója életének 73. évében elhunyt. Temetése az egri Grőber urnatemetőben 2020. március 20-án 14 órakor lesz. A gyászoló család
"Elmentél tőlünk, mint a lenyugvó nap, de szívünkben élsz és örökre ott maradsz." Fájdalommal emlékezünk Koch Károlyra halálának 2. évfordulóján. Felesége, fia, menye és unokái
„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.” Juhász Gyula Fájó szívvel tudatjuk, hogy DR. SZECSKÓ KÁROLY történész, levéltáros 2020. február 27-én, életének 82. évében elhunyt. Drága halottunk földi maradványait folyó év március 20-án, szűk családi körben helyezzük örök nyugalomra. A gyászmise megtartására későbbi időpontban kerül sor A gyászoló család Táviratcím: Szecskó, 3300 Eger, Malomárok utca 2.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MÁCSAI GYÖRGYNÉ Kiss Mária életének 76. évében elhunyt. Temetése 2020. március 16-án 15.30 órakor az egri Hatvani temetőben lesz. Előtte 15 órától a temető kápolnájában engesztelő gyászmisét tartunk. Gyászoló férje, lányai, vejei és unokái
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy LUKÁCS MIHÁLY MNB tanácsos életének 91. évében lelkét visszaadta Teremtőjének. Temetése 2020. március 20-án 10 órakor lesz az egri Grőber temetőben. A gyászoló család
"Tudom, hogy az én Megváltóm él és utoljára az én porom felett is megáll." Fájó szívvel tudatjuk a rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel és volt osztálytársakkal, hogy drága fiam POÓR TAMÁS RÓBERT tragikus hirtelenséggel, életének 45. évében elhunyt 2020. március 7-én Hollandiában. Temetése Egerben a Kisasszony temetőben 2020. március 16-án 12 órakor lesz. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik velünk utolsó útjára elkísérik. Gyászolja édesanyja, barátnője Elise, bátyja Tibor, nővére Gabriella és családjaik
Mély megrendüléssel, fájó szívvel tudatjuk, hogy a drága édesapa, tiszteletbeli nagypapa és rokon BAKONDI SIMON életének 75. évében 2020. március 8-án elhunyt. Temetése a felsőtárkányi temetőben 2020. március 13-án 10.30 órakor lesz. Kérjük a gyászolókat, hogy egy szál fehér virággal búcsúzzanak. A gyászoló család
késnek, de nem múlnak / 1 órája
A Mulant júliusban, a Fekete özvegyet novemberben küldené a mozikba a Disney
galatasaray / 1 órája
Falcao nem akar bércsökkentést, inkább távozik a klubtól
gazdaságvédelmi akcióterv / 2 órája
Több mint 1200 milliárd forinttal támogatja a kormány a munkahelyek védelmét
VIP szerviz / 2 órája
Elindult a Huawei ingyenes háztól-házig szolgáltatása
a Pokol-tornácán / 3 órája
A Pádis csodavilágában csillagtúrázott a Hazajáró (videó)
sikeres akció / 4 órája
Távirányítással szabadítottak meg egy tigrist a kinőtt jeladó nyakörvétől (videó)