Illegális bevándorlás

2018.11.18. 11:59

Hollik: a migránskártyák ügyében az ENSZ menekültügyi főbiztosától is választ várnak

A héten ezekkel a kérdésekkel már megkeresték az Európai Bizottság elnökét és az Európai Parlament LIBE bizottságát is.

Mórahalom, 2016. február 8. Járõrözõ katona és rendõr a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzár mellett Mórahalom térségében 2016. február 8-án. Az illegális migráció fokozódása miatt 2016. február 5-tõl növelték a rendõri létszámot a déli határnál. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A migránskártyák ügyében az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától is választ várnak a kormánypártok – mondta a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István közölte, egyenes választ várnak a Magyarországon tartózkodó főbiztostól arra, hogy hány Európába érkező és ide tartó migránst pénzelt az ENSZ, hány fajta kártyát működtet és finanszíroz a szervezet, mennyi pénzt fizettek ki ezeken a kártyákon összesen, és ebből egy migránsra mennyi pénz jut.

A politikus emlékeztetett, a héten ezekkel a kérdésekkel már megkeresték az Európai Bizottság elnökét és az Európai Parlament LIBE bizottságát is, ám a két szervezettől válasz még nem érkezett.

Azt is szeretnék tudni – folytatta Hollik István -, hogy mit szól az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, illetve a főbiztos ahhoz, hogy a szóban forgó kártyán lévő összegeket akár az embercsempészek kifizetésére vagy a terrorizmus finanszírozására is fordíthatják.

Hollik István szerint azért fontosak ezek a kérdések, mert az ENSZ bevándorláspárti állásponton van, az ENSZ különböző vezetői nyíltan bevándorláspárti nyilatkozatokat tesznek, és támadják az ezt ellenző magyar politikát.

A képviselő kitért arra, hogy az ENSZ jelenleg is egy migrációs paktum elfogadásán dolgozik, a dokumentum célja, hogy a migrációt alapvető emberi joggá tegyék. Ezt a Fidesz-KDNP és a magyar kormány határozottan elutasítja – jelentette ki.

Hozzátette: ennek a dokumentumtervezetnek az elutasítását Magyarországon kívül több más ország – így Ausztria, Csehország, Bulgária vagy az Egyesült Államok – is elutasítja.

Borítókép: Illusztráció / MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában