Elvakult gondolatok

2018.02.16. 15:46

Hollik István: az Európa Tanács emberi jogi biztosa Soros embere

Nils Muiznieks szerint a szovjet embertípust a „Soros-féle” embertípusnak kell felváltania.

Forrás: MTI Fotó

A KDNP-s országgyűlési képviselő szerint elképesztő, hogy Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa ilyen leplezetlenül Soros György szolgálatában áll.

A képviselő pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: sajtóhírek szerint Nils Muiznieks egy tanulmányban „kendőzetlen nyíltsággal” fedi fel Soros György valódi szándékait és hitet tesz Soros György gondolatai mellett, amikor kifejti, hogy a szovjet embertípust a „Soros-féle” embertípusnak kell felváltania.

Ezek veszélyes és elvakult gondolatok, megvalósulásuk súlyos következményekkel járna, mindenekelőtt azért, mert egyenesen következik belőlük a bevándorlás támogatása és a migráció ösztönzése

- hangsúlyozta Hollik István.

A politikus kijelentette: szeretnék Nils Muiznieks számára is egyértelművé tenni, hogy „Magyarországon nem Soros-féle emberek, hanem magyar emberek laknak, és mi minden el fogunk követni azért, hogy ez így is maradjon”.

Hangsúlyozta:

a magyarok 40 évig szenvedtek azért, mert a kommunisták „társadalmi mérnökösködést” hajtottak végre és egy olyan embertípust akartak a magyarokra erőltetni, ami ellentétes a józan ésszel, és az emberi természettel. Nem akarjuk, hogy a nyílt társadalom nevében most Soros György és emberei akarják ugyanezt tenni

- közölte.

Hollik István szerint a tanulmány fényében már érthető, miért támadta rendszeresen Nils Muiznieks a magyar kormány illegális bevándorlás elleni intézkedéseit, a kerítést, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt és a Stop Soros törvénycsomagot, amelynek éppen az a célja, hogy mindenféle migrációt támogató, szervező és finanszírozó tevékenységet megakadályozzon.

„Egyértelmű, hogy az ő Magyarország elleni támadásai mind azért vannak, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra, beavatkozzanak a magyar országgyűlési választásokba és lebontsák a Soros-terv előtti akadályokat” – mondta.

Kijelentette: a Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy ettől a nyomásgyakorlástól és „Soros-tervtől” megvédje Magyarországot.

Arra kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy Rupert Coleville, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője pénteken Genfben azt mondta, hogy a Stop Soros törvénycsomag indokolatlanul korlátozza az egyesülési szabadságot, Hollik Istvánt úgy reagált: egyre nyilvánvalóbb, hogy az ENSZ a Soros-terv mentén halad, és bevándorlók millióit akarja behozni Európába.

Ez Magyarország számára elfogadhatatlan, és a vitánk az ENSZ-szel éppen ez – tette hozzá.

A kormánypárti képviselőt többen is arról faggatták, valóban létezik-e az a sorvezető, amelyet sajtóhírek szerint Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető adott ki a párt politikusainak az Elios-ügyben.

Hollik István ezekre a kérdésekre válaszolva azt mondta:

a Fidesz-KDNP szerint az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba, amire abból is lehet következtetni, hogy 2014-ben ugyanígy a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket.

Ezt az ügyet egyszer az OLAF már kivizsgálta, most újra elővették, milyen véletlen, hogy a magyar országgyűlési választások előtt – jegyezte meg. Hangsúlyozta: ezzel Orbán Viktort akarják támadni, pedig az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos.

Hangsúlyozta: az a helyes, ha a magyar hatóságok az OLAF minden felvetését kivizsgálják.

Ismételt kérdésre válaszolva kijelentette: nem kell ahhoz sorvezető, hogy hogy mindenki lássa, mi történik ebben az ügyben.

Arra a felvetésre, hogy Czeglédy-ügyben már 6,3 milliárdos csalással gyanúsítják az elkövetőket, az MSZP viszont nem határolódik el, Hollik István azt mondta: nemcsak az MSZP, hanem a DK sem határolódik el Czeglédy Csabától, aminek az lehet az oka, hogy ezek a pártok nyakig benne vannak ebben a korrupciós ügyben.

Borítókép:

Hollik István az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. december 12-én.

MTI Fotó: Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában