a nemzeti egységért

2018.06.12. 10:51

Hollik István: egyre több kormány védené meg Európát

Ha az olasz kormány is megtette volna azokat a lépéseket, mint amit Magyarország megtett, akkor ilyen esetek nem fordulhatnának elő - így reagált a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője arra a hírre, hogy az olasz hatóságok nem engedik a migránsokat szállító Aquarius mentőhajót kikötni. Hollik István szerint ez az ügy rámutat arra, hogy továbbra is a legfontosabb kérdés, hogy ki tekinti hasznosnak a migrációt, és ki gondolja azt, hogy Európát meg kell védeni.

Forrás: echo tv

Ez az ügy azért szimbolikus, mert egyre több az olyan kormány, aki azt mondja, hogy Európát meg kell védeni, és megálljt kell parancsolni a bevándorlásnak. Az új olasz kormány ilyen, az új szocialista spanyol kormány pedig ennek az ellentéte, ők például jelezték, hogy a partjaiknál kiköthet a migránshajó – emlékeztetett a szóvivő az Echo Tv Napi aktuális című műsorában.

Stop Soros: Fontos a nemzeti egység

Ellenzéki ravaszkodásnak nevezte az országvédelmi akciótervről szóló többpárti egyeztetésen megfogalmazott javaslatokat Hollik István. Hozzátette: a Stop Soros és az Alaptörvény ezzel összefüggő módosítása a magyar emberek biztonságát szolgálja, ezért fontos lenne, hogy ebben az ügyben legyen nemzeti egység.

A szóvivő beszélt arról is, hogy a Stop Soros törvénycsomag kiállja az alkotmányosság és a jogállamiság próbáját is.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában