Érzéketlen és alkalmatlan

2018.10.26. 10:46

Hollik István: Tizenötmillió magyart sértett meg Juncker

Tizenötmillió magyart sértett meg Jean-Claude Juncker, amikor arról beszélt, hogy egész Európának közösen kellene ünnepelnie Románia centenáriumát. Ezt Hollik István, a kormánypárt szóvivője jelentette ki, aki szerint ez is bizonyítja, hogy Juncker alkalmatlan az Európai Bizottság elnöki posztjára.

Budapest, 2017. május 31. Hollik István KDNP-s képviselõ felszólal a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. május 31-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Soós Lajos

- Tökéletes érzéketlenségről és történelmitudás-hiányról tett tanúbizonyságot az Európai Bizottság (EB) elnöke – így kommentálta Kovács Zoltán kormányszóvivő Jean-Claude Juncker kijelentését. Az EB elnöke ugyanis arról beszélt az Európai Parlamentben (EP), hogy Románia egyesülésének centenáriuma nemcsak román, hanem európai ünnep is – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának összefoglalójában.

December 1-jén ünneplik Romániában Nagy-Románia létrejöttének százéves évfordulóját, ez azonban Erdély, a Bánság és a Partium Magyarországtól való elcsatolásának a százéves évfordulója is.

Kedden Klaus Iohannis román államfő is részt vett az EP plenáris ülésén Jean-Claude Juncker meghívására. Az ülésen Európa jövőjéről vitáztak. Iohannis felszólalásában olyan összeurópai problémákról beszélt, mint a migráció, a terrorizmus vagy a gazdaság helyzete.

Jean Claude Juncker azonban azt tartotta fontosnak, hogy Románia december 1-jei nemzeti ünnepéről kezdjen beszélni. Kijelentette: minden, ami román, egyben európai is, ezért december 1-jén Európa közösen ünnepli meg a Romániának és Európának is fontos pillanatot.

- Azt gondolom, hogy nem lehet mindenre magyarázat az isiász. Ami elhangzott, több mint felháborító – erről már Hollik István beszélt egy tévés interjúban. A kormánypárti frakciószövetség szóvivője szerint Juncker megnyilvánulása is jól mutatja, hogy az európai birodalom nyugat-európai hívei hogyan gondolkoznak. Hollik István hozzátette: Juncker legutóbbi kijelentése is bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan arra, hogy az EB elnöke legyen.

Borítókép: Hollik István országgyűlési képviselő a Parlamentben beszél

MTI Fotó: Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában