nyelvtanulás

2017.09.05. 07:04

Idén is megrendezik a Nyelvparádét a Millenárison 

Szeptember 8. és 10. látogatható a nyelviskolák hazai legnagyobb fesztiválja, ahol hazai és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal, nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják a látogatókat.

A magyar és külföldi nyelviskoláktól a nyelvvizsgaközpontokon, illetve a könyvkiadókon át egészen a nyelvi utaztatókig és a szoftverfejlesztőkig szolgáltatások, termékek képviseltetik magukat a rendezvényen.

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint az Európai Unióban Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelvet. Az EU országait érintő kutatásban 37 százalékkal lett utolsó Magyarország, s a lemaradást hűen tükrözi, hogy a hátulról harmadik Spanyolországban 51 százalék ez az arány.

A nyelvet tanulók közül a legtöbben még mindig az angolt választják. Az általános és középiskolai tanulók 67 százaléka Shakespeare nyelvét szeretné elsajátítani, ami azt jelenti, hogy többen tanulnak angolul, mint az összes többi nyelvet együttesen. Második a német, majd ezt követi sorrendben a francia, a spanyol és az olasz. Azonban a 18. Nyelvparádén a látogatók – a „sztár-nyelvek” mellett – továbbra is megismerkedhetnek számtalan egyéb nyelvvel is. Az újdonságokra nyitott nyelvtanárok pedig módszertani konferencián vehetnek részt.

Az év egyik különlegessége a dalpályázat, amelyen magyar számok refrénjeit fordították le a jelentkezők. Ezzel is bizonyítva, hogy a nyelvtudás nemcsak a diplomához vagy a külföldiekkel való nyári ismerkedéshez segíti a fiatalokat, hanem utat nyithat számukra, olyan kreatív tevékenységekhez is, amelyek igazán közel állnak hozzájuk.

A Nyelvparádé fotópályázatára a kulturális sokszínűséget bemutató képekkel jelentkezhettek mindazok, akik felismerték: az országhatárunkon belül már számos nemzet képviselője él és, ha „egy nyelvet” beszélnek velük, akkor jobban megismerhetik őket, kultúrájukat, hagyományaikat.

A szervezők egy táncos Guinness-rekord-kísérlettel is készültek, a látványos flashmob-ba bárki beszállhat. A rendezvényre ingyenes a belépés, az kerekesszékkel is látogatható. További információ a www.nyelvparade.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában