királyi küldemény

2019.05.02. 17:55

II. Erzsébet írt levelet a szombathelyi gimnázium diákjainak

A szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium egyik végzős osztálya nem mindennapi küldeményt talált a postaládában.

Britain's Queen Elizabeth II waves from her car after attending the Easter Mattins Service at St. George's Chapel, Windsor Castle on April 21, 2019. - Britain's Queen Elizabeth II celebrates her birthday on Sunday, marking 93 years in the public glare. (Photo by KIRSTY WIGGLESWORTH / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Kirsty Wigglesworth

Hatalmas megtiszteltetés érte a szombathelyi Orlay középiskola 12.C osztályának tanulóit – írja a Vaol.

A diákok 4 éve tanulnak célnyelvi civilizációt, mely során az osztály igazi rajongója lett a királyi család életének és történetének. Több alkalommal írtak gratuláló levelet, képeslapot nekik családi alkalmakra és kaptak rá választ, de most abban a megtiszteltetésben lett részük, hogy bemutatkozó levelüket felolvasták Őfelsége II. Erzsébet királynőnek, aki személyes hangvételű válaszát udvarhölgyének diktálta – írja az iskola hivatalos Facebook-oldalán.

A királynő naponta átlagosan 300 levelet kap a világ minden tájáról, melyből az előolvasók kiválogatják, melyek kerülnek személyes felolvasásra. A végzős diákokat bemutató levelet érdeklődéssel olvasta a Királynő. A megtisztelő választ a diákok teljes meglepetésként, utolsó tanítási órájukon kapták meg, melyről természetesen mindenki kapott egy saját másolatot a pénteki ballagási tarisznyába útravalónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában