Utasok megtévesztése

2019.08.07. 16:08

Háromszázmillió forint bírságot kapott a Wizz Air

Összesen hét esetben folytattak fogyasztóvédelmi vizsgálatot, ebből öt esetben állapítottak meg szabálysértést.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Lehotka László

A Miniszterelnökség nevében jelent meg az a Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár jegyezte közlemény, amely a Fővárosi Kormányhivatal intézkedéséről adott számot.

Mint emlékeztettek, a Fővárosi Kormányhivatal az elmúlt két hónapban összesen hét esetben folytatott fogyasztóvédelmi vizsgálatot a Wizz Air légitársasággal szemben.

Ezekből öt esetben – a május 25-i Frankfurt – Budapest, a június 6-i London – Budapest, a június 19-i Brüsszel – Budapest, a június 25-i London Gatwick – Budapest, valamint a június 30-i Marosvásárhely – Budapest járattal kapcsolatban – állapított meg szabálysértést.

Ismétlődő jogsértés esetén a lehető legszigorúbb büntetésre számíthatnak a fogyasztókat megkárosító társaságok, éppen ezért, a kormányhivatal első fokon összesen 300 millió forint bírságot szabott ki a Wizz Air ellen, amelyről a mai napon tájékoztatta a légitársaságot.

„Minden esetben a legszigorúbban fellépünk az utasok megtévesztésével, megfelelő tájékoztatásuk elmulasztásával, illetve az ellenük tanúsított jogszerűtlen magatartással szemben” – olvasható a Tuzson Bence jegyezte közleményben.

A Wizz Air az MTI megkeresésére csalódottságának adott hangot a döntéssel kapcsolatban, leszögezték ugyanakkor, hogy elsőfokú, nem jogerős ítéletről van szó, amelyet tanulmányoznak és további nyilatkozatokat ezzel kapcsolatban nem tesznek. Hozzátették: az elmúlt három hónapban a Wizz Air több mint 60 ezer repülőjáratot üzemeltetett sikeresen, amelyek közül a nyári főszezonban kevesebb, mint 1 százalék szenvedett el jelentősebb késést, vagy kellett törölni a járatot. A Wizz Air közleményében elnézést kért az utasoktól és azt írta, mindent megtesznek, hogy csökkentsék a működési zavarokat.

Borítókép: illusztráció

Utasok szállnak fel a Wizz Air diszkont légitársaság járatára a Budapest Liszt Ferenc repülőtéren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában