Ország-világ

2020.08.19. 11:14

Iszlamista indítékkal okozott balesetsorozatot egy iraki férfi Berlinben

Szándékosan és valószínűleg szélsőséges politikai vagy vallási indíttatásból okozott autójával balesetsorozatot egy férfi Berlinben a nyomozás első megállapításai szerint – jelentették német hírportálok szerdán.

A police officer and forensic experts secure evidences at the site where a motorcycle crashed with a car, probably the car used by an alleged offender to cause several accidents on the A 100 highway in Berlin on August 19, 2020. - A man caused a series of motorway accidents in Berlin on Tuesday night, injuring six people including three seriously in what German prosecutors have described as an Islamist act. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Odd Andersen

A német főváros déli és délnyugati részét átszelő A100-as autópályán kedd este három baleset történt, hatan megsérültek, köztük hárman súlyosan. A baleseteket okozó autós elgázolt több motorost, nekihajtott kocsiknak, és amikor járműve megállt, felmászott a tetőre és a magasba emelt egy fémdobozt, amelyről azt állította, hogy robbanószerkezetet tartalmaz, és működésbe hozza, ha bárki megközelíti.

Az iraki származású férfi szemtanúk szerint az Allahu akbar kiáltást is hallatta

- áll a beszámolókban. A helyszínre riasztott rendőrök leteperték és elszállították. A dobozban csak szerszámokat találtak a tűzszerészek.

Iszlamista terrortámadásnak minősítette szerdán a berlini ügyészség a német fővárosban előző este szándékosan okozott balesetsorozatot, amelyben hatan megsérültek.

A nyomozás első megállapításai szerint „iszlamista indíttatású támadás történt”, azonban feltártak arra utaló adatokat is, hogy az ügy gyanúsítottja pszichés problémákkal küszködik – idézték hírportálok az ügyészség szóvivőjét.

Borítóképünkön helyszínelő rendőrök az incidens helyszínén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában