Liberalizáció

2018.12.29. 16:42

Jelentősen könnyítene a fegyverhez jutás feltételein az új brazil elnök

Twitter-üzenetében a politikus azt írta, rendeleti úton fogja garantálni, hogy minden büntetlen előéletű brazil birtokolhasson lőfegyvert.

Jair Bolsonaro nem árult el részleteket, és az üzenetből az sem derült ki, hogy milyen jogi módon tudja ezt elrendelni. A brazil törvényhozásban mindazonáltal jelenleg is folyamatban van egy olyan javaslat vitája, amely megkönnyítené a legális fegyverhez jutást.

A megválasztott politikus, aki január elsején lép hivatalba, már elnökválasztási kampányában is azt ígérte, hogy lazítani fog Brazília fegyvervásárlási és -tartási szabályain, amelyek jelenleg számos jogi és bürokratikus akadályt gördítenek azok elé, akik fegyvert szeretnének vásárolni.

Az országban sokan úgy vélik, hogy az erőszakos bűncselekmények burjánzása úgy fékezhető meg, ha az emberek fegyvert tarthatnak, hogy megvédhessék magukat.

A Taurus Armas SA brazil fegyvergyártó vállalat részvényei 88 százalékkal állnak magasabb árfolyamon, mint egy évvel ezelőtt, mert a piac számított arra, hogy Bolsonaro megnyeri a választást, és beváltja ígéretét a fegyvertartás liberalizálásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában