Egyiptom

2017.08.12. 12:45

Jelentősen nőtt az alexandriai vonatbaleset áldozatainak száma

Negyvenkilencre emelkedett a pénteki alexandriai vonatszerencsétlenség halálos áldozatainak száma – közölte az egyiptomi állami televízió szombaton. Az ütközésben több mint 120-an sérültek meg.

Alexandria, 2017. augusztus 11. Megrongálódott vasúti kocsi az egyiptomi Alexandriában, ahol összeütközött két személyszállító vonat 2017. augusztus 11-én. A balesetben legalább 36 ember meghalt, több mint százan megsérültek. (MTI/AP/Ravy Shaker)

Az egészségügyi minisztérium korábban arról tájékoztatott, hogy harminchatan életüket vesztették, amikor egy Kairó és Alexandria között közlekedő gyorsvonat hátulról belerohant egy Port-Szaídból Alexandriába tartó, várakozó szerelvénybe egy állomáson. Az ütközés következtében kisiklott a gyorsvonat mozdonya és a másik szerelvény két hátsó vagonja. A vonalon szombatra helyreállt a közlekedés.

A szerencsétlenség pontos oka egyelőre nem ismert. Egy napilap névtelen forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az ütközést hibás váltóállítás okozhatta. Az állami televízió szerint Hesam Aaraft közlekedési miniszter több vasúti tisztségviselőt felfüggesztett hivatalából a nyomozás idejére.

Egyiptom történetének legsúlyosabb vasúti szerencsétlensége 2002-ben történt, amikor Kairó közelében kigyulladt egy személyvonat, és mintegy 370 ember bennégett. Tíz évvel később Egyiptom déli részén egy szerelvény belerohant egy iskolabuszba, akkor 49-en haltak meg, köztük 44 gyerek.

(Borítókép: MTI /AP / Ravy Shaker)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában