Felszólítás

2019.06.30. 12:11

Jobbik: a kormány hallgassa meg a szakembereket a devizahitelezés ügyében!

A Jobbik felszólította a kormányt, hogy a devizahitelezés problémáinak ügyében ne hagyatkozzon kizárólag a Magyar Nemzeti Bankra (MNB), hanem vegye figyelembe a szakemberek véleményét is.

Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, az Európai Bíróság a közelmúltban olyan döntést hozott, amelyet ő már egy nyolc évvel ezelőtt készített tanulmányában is felvetett. Ha a devizahitelezés gondjait ennek alapján kezelték volna, akkor szerinte a bankok nem mentek volna csődbe, az adósok pedig annyit fizettek volna vissza, amennyit vállaltak.

Kérdésre válaszolva kijelentette, az Európai Bíróság és a Kúria állásfoglalásai alapján egy évre fel kell függeszteni az összes végrehajtást, ezt követően pedig el kell kezdeni újraszámolni a tartozásokat, akár forintalapon, legfeljebb 180 forintos svájcifrank-árfolyam mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában