Ország-világ

2021.09.21. 10:32

Karácsony ezúttal az adjunktusi fizetéséről hazudott: kétszer annyit keresett, mint mondta

Úgy tűnik, hogy Budapest főpolgármestere, miként annak idején a nyelvvizsgájáról, úgy most egykori fizetéséről is füllentett.

Karácsony Gergely kétszer annyit keresett adjunktusként 2008-ban, mint amennyiről a főpolgármester a múlt heti nyilatkozataiban beszélt – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap birtokába jutott információk egyértelműen cáfolják Karácsony Gergely szavait.

Egy múlt heti fórumon Karácsony Gergely azt állította a Mediaworks Hírcentrumának kérdésére, hogy nagyjából százezer forintot keresett.

Úgy tűnik azonban, hogy Budapest főpolgármestere, miként annak idején a nyelvvizsgájáról, úgy most egykori fizetéséről is füllentett. A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis Karácsony Gergely adjunktusi fizetése már 2008-tól havi 218 ezer forint volt, vagyis több mint a duplája, mint amennyit a főpolgármester említett.

Az ügyben a lap megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, s feltették a kérdést: igaz-e, hogy Karácsony Gergely 2008-tól havi 218 ezer forintot keresett adjunktusként. A Városháza azt válaszolta: a kérdésekkel forduljanak a Corvinus Egyetemhez, ők tudnak erről felvilágosítást adni, nem a Főpolgármesteri Hivatal.

Érdemes felidézni, hogy nem ez volt az első eset, hogy hazugságon kapta a nyilvánosság Karácsony Gergelyt. A főpolgármesternek például – állítása ellenére – nem volt középfokú nyelvvizsgája, ami előírás lett volna egyetemi oktatói munkájához.

A Magyar Nemzet számolt be arról elsőként, hogy lezárult az Oktatási Hivatal átfogó vizsgálata, melyben 32 oktató helyzetét tekintették át, s arra jutottak: Karácsonyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony. Más oktatónál ugyanakkor nem találtak problémákat.

A főpolgármester először minden felelősséget a Corvinus Egyetemre hárított az alkalmazása körüli botrányban, úgy fogalmazott, hogy ő csupán végezte a munkáját, azóta azonban érdemben nem hajlandó megszólalni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában