szerencse

2017.08.29. 11:33

Karcolással megúszta a találkozást a nagy fehér cápával a hullámlovas

Kisebb hátsérüléssel megúszta a találkozást egy nagy fehér cápával egy ausztrál hullámlovas kedden Lorne közelében, Melbourne-től 140 kilométerre délnyugatra.

A mintegy három méteresre becsült tengeri ragadozó csak a hátán karcolta meg a 37 éves szörföst, ugyanakkor eltépte vízhatlan úszóruháját és összeharapdálta a szörfdeszkáját – jelentette az ausztrál média.

Marcel Brundler, a tapasztalt hullámlovas elmondta: úgy érezte, hogy a cápa nem akarja felfalni, inkább csak játszik vele. Mindazonáltal amikor meglátta körözni maga körül a hatalmas ragadozót, fedezékbe vonult a szörfdeszkája mögé, egy alkalmas pillanatban „behúzott egyet” az állatnak, majd egy éppen odaérkező hullámmal biztonságos helyre, a sziklák közé menekült.

A 11 éve szörföző férfinak ez volt az első találkozása cápával. A rendőrség szerint Brunder „nagyon-nagyon szerencsés”, hogy nagyobb baj nélkül megúszta a kalandot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában