egészségügy

2018.10.27. 22:37

Kásler Miklós szerint egységes ellátórendszerre van szükség

Túlzottan összefonódott a magán- és az állami egészségügy, ezért célszerű lenne rendezni a jogi, működésbeli és a finanszírozásbeli viszonyokat – jelentette ki a miniszter.

Az emberi erőforrások minisztere az Echo Tv Napi aktuális című műsorában arról beszélt, elvárható, hogy ne keveredjen a magán- és az állami ellátás és ezek finanszírozása. A politikus elmondta azt is, hogy meg kell szüntetni a betöltetlen állásokat, a diagnosztikát pedig össze kell kötni az alapellátással.

Kásler Miklós szerint az EMMI járásokban gondolkodik és célja, hogy a járások lakóit egységesen lássák el. Ennek egyik eszköze a politikus szerint a csoportpraxis megerősítése és a sürgősségi betegellátó-rendszerhez csatolása. A minisztérium hosszútávú célkitűzése ezek mellett a társadalom egészségét veszélyeztető tényezők kiiktatása, a betegségek megelőzése.

A riporter felvetésére a miniszter tájékoztatást adott arról is, hogy a fővárosban hamarosan négy súlyponti kórház lesz, így a betegellátás is hatékonyabbá válik majd.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában