még a kiegyezés után sem

2018.12.20. 21:17

Kásler: soha nem volt még ilyen mértékű fejlesztés az egészségügyben

Január elsejétől átalakul a sürgősségi ellátás is – mondta a miniszter.

Még a kiegyezés utáni időszakban sem volt ekkora mértékű fejlesztés az egészségügyben mint napjaikban – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere szerint jó helyre pattan a pénz, a dél-budai szuperkórház pedig Európában is egyedülálló lesz.

Kásler Miklós a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta: eddig 500 milliárd forint ment a vidéki egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére, most pedig 700 milliárd megy Budapest és környékére.

„Ilyen mértékű fejlesztés soha nem volt, még a kiegyezés utáni időszakban sem”

Január elsejétől átalakítják az ország 59 sürgősségi betegellátó osztályát. A nem súlyos eseteknek létrehoznak egy úgynevezett akut alapellátó egységet. Kásler Miklós közölte, hogy az átszervezésre 650-660 millió forintot szán a kormány.

„Mivel célirányosan szortírozzák a beteget, tehát meghatározzák, hogy kinek van szüksége azonnali életmentő, súlyos, magas fokú készültséget, szakmai tudást igénylő beavatkozásra, és azt mondják, hogy az alapellátásban is el lehetne ezt a panaszegyüttest, tünetegyüttest látni, úgyhogy ő ne tartsa fel az azonnali ellátásra szoruló beteget, hanem átirányítják a kórháznak abba az új egységébe, amit akut alapellátó egységnek nevezünk” – mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában